Autoproblemen bij concerten of evenementen? Dit verzacht de pijn!Autoproblemen bij concerten of evenementen? Dit verzacht de pijn!
Back Back Nieuws

Autoproblemen bij concerten of evenementen? Dit verzacht de pijn!

09 mei 2023

Of het nu een concert is van je favoriete artiest of een bezoekje aan een spannende wedstrijd van je voetbalclub, af en toe een evenement bezoeken is een hoogtepunt in ons leven. We verheugen ons erop en de napret is vaak ook nog groot. Filmpjes en video’s worden gedeeld en anekdotes uitgewisseld. Helaas zijn er ook zaken die ervoor kunnen zorgen dat de nasmaak iets minder is, autoproblemen zijn hier bij evenementen een veelvoorkomende oorzaak van. Dit is ook logisch, het is een drukke plek waar veel mensen samen komen. Hoe je voorkomt dat je met een kater op de bank beland? Alvast een tip: ga voor vertrek altijd eerst even je verzekering na en online je autoverzekering vergelijken. Is de dekking voldoende? Ben je nog voordelig uit? En is overstappen handig? Lees snel verder voor antwoord op al deze vragen.

Goed verzekerd op pad

Een aanrijding zit in een klein hoekje, ook wanneer je een ervaren bestuurder bent. Het hoeft namelijk niet altijd aan jou te liggen wanneer je toch schade oploopt in het verkeer. Een andere weggebruiker kan ook een fout maken, al dan niet onder invloed van drank of drugs. Iets wat in de buurt van een festival een realistisch scenario is. Hier komen veel mensen samen en vaak zijn ze ook redelijk jong, echt ervaren bestuurders zijn het daarmee dus ook nog niet. Online vooraf je verzekering checken en eventueel je autoverzekering berekenen wanneer je hem wat omhoog schroeft is dan ook aan te raden. Het zijn namelijk hoge risico’s die je loopt wanneer je een concert of evenement bezoekt.

Waar op letten bij een autoverzekering?

Zoals al aangegeven zijn er diverse manieren van verzekeren, grofweg kun je er drie scheiden namelijk WA, WA beperkt casco (WA+) en WA volledig casco (Allrisk). Bij die eerste ben je alleen verzekerd voor schade die jij aan een ander aanbrengt, bij de beperkt casco variant gaat het al een stapje verder. Dan ben je ook verzekerd voor diefstal, brand, de aanrijding van een dier en ruitschade. Bij de volledig casco kun je ook je eigen schuld hier nog eens bij optellen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je onder invloed van verdovende middelen deze schade maakt, de verzekering geen thuis geeft en je altijd de schade zelf moet betalen.

Kortom, het blijft vervelend en een papieren rompslomp wanneer je schade aan je voertuig hebt. Toch kan een goede verzekering het leed al behoorlijk verzachten. Ook wanneer je dan terugkomt na een heerlijke dag op het parkeerterrein en je auto heeft een kras, zal je humeur er niet onder lijden. Vergeet ook niet een abonnement te nemen op een wegenwachtservice, want ook dat blijft natuurlijk altijd een risico wanneer je met de auto op pad gaat. En mocht je jezelf echt niet vertrouwen de weg op te gaan, dan is het OV nog altijd een fijne keuze. Dit is bij festivals en bij andere evenementen vaak goed geregeld!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!