Passende vacature gezien? Zo solliciteer jij als allereerstePassende vacature gezien? Zo solliciteer jij als allereerste
Back Back Nieuws

Passende vacature gezien? Zo solliciteer jij als allereerste

30 juni 2023

 Het vinden van de juiste baan kan een uitdagende taak zijn. Hoe toffer de vacature, hoe meer mensen zullen solliciteren. Als je eerst nog je CV moet bijwerken en een sollicitatiebrief moet gaan schrijven, dan verlies je kostbare tijd. Hoe kun je snel solliciteren op een passende vacature en hoe kun je ervoor zorgen dat jouw CV er ook daadwerkelijk uitspringt?

Lees de vacature zorgvuldig door

Voordat je solliciteert, is het belangrijk om de vacature zorgvuldig door te lezen. Besteed aandacht aan de vereisten, de taken, de verantwoordelijkheden en de gewenste vaardigheden. Probeer goed te begrijpen wat de werkgever zoekt en kijk hoe jouw ervaring en vaardigheden aansluiten op die behoeften.

Laat de techniek voor je werken

Tegenwoordig bestaan er verschillende handige CV-tools zoals CVwizard.com die jou kunnen helpen om een zo goed mogelijk CV op te stellen, een motivatiebrief online beschikbaar te hebben én die professionele design aanbieden waarmee jij jezelf kunt onderscheiden van de massa. Zorg dat je alle relevante informatie bij de hand hebt om de eerste stappen te doorlopen bij het online aanmaken van een CV. Deze tips helpen je op weg:

1. Zorg voor een moeder CV

Een zeer handige tip is om gebruik te maken van een zogenaamd moeder CV. Dit houdt in dat je een basis CV maakt met al je relevante werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Vervolgens kun je voor elke sollicitatie een aangepaste versie maken waarin je specifiek de punten benadrukt die relevant zijn voor die vacature.

2. Pas je CV aan op de vacature

Elke vacature is uniek, dus het is essentieel om je CV aan te passen aan de specifieke functie waarop je solliciteert. Gebruik de informatie die je hebt verzameld tijdens het lezen van de vacature om de relevante secties van je CV te benadrukken. Richt je op de vaardigheden, prestaties en werkervaring die het meest relevant zijn voor de functie.

3. Wees specifiek en gebruik cijfers

Om de werkgever een duidelijk beeld te geven van wat je hebt bereikt, zorg ervoor dat je specifieke prestaties benoemt en waar mogelijk cijfers. Vermeld niet alleen de taken die je hebt uitgevoerd, maar geef ook concrete voorbeelden van resultaten die je hebt geleverd. In plaats van te zeggen ‘Ik heb saleservaring’, kun je zeggen ‘Ik heb de omzet met 20% verhoogd binnen zes maanden door middel van effectieve verkoopstrategieën.’

4. Controleer je CV

Voordat je je sollicitatie indient, is het belangrijk om je CV zorgvuldig te controleren op eventuele grammaticale fouten of spelfouten. Een slordig CV kan een slechte indruk maken op de werkgever en je kansen op een sollicitatiegesprek verminderen.

5. Een overtuigende sollicitatiebrief op de plank

Naast je CV is een overtuigende sollicitatiebrief een krachtig instrument om de werkgever te laten zien waarom jij de juiste kandidaat bent voor de vacature. Gebruik de sollicitatiebrief om je motivatie, enthousiasme en specifieke redenen waarom je geïnteresseerd bent in de functie te benadrukken. Leg uit hoe jouw vaardigheden en werkervaring aansluiten bij de behoeften van de werkgever. Houd de brief beknopt en to the point, maar zorg ervoor dat je de belangrijkste punten benadrukt.

Met deze tips ben je goed op weg om snel en effectief te solliciteren op een vacature die net online is gekomen. Hoe sneller je reageert, hoe groter de kans dat jouw sollicitatie opvalt. Vergeet niet om altijd de specifieke instructies van de werkgever op te volgen en om je sollicitatie aan te passen aan elke individuele vacature. Door je CV te laten opvallen met bovenstaande tips en door een goed geschreven sollicitatiebrief bij te voegen, liggen de baankansen op je te wachten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!