Pluggerz deelt het belang van gehoorbescherming vanaf jonge leeftijd Pluggerz deelt het belang van gehoorbescherming vanaf jonge leeftijd
Back Back Nieuws

Pluggerz deelt het belang van gehoorbescherming vanaf jonge leeftijd

03 augustus 2023

Regelmatig is het team van Pluggerz aanwezig op festivals en muziekevenementen om zoveel mogelijk mensen te voorzien van gehoorbescherming en ze te informeren over het belang ervan. Steeds meer mensen nemen het onderwerp steeds serieuzer. Maar er is nog veel werk aan de winkel.

Jong beginnen

Sommige evenementen zijn voor jong en oud en daar zijn dan ook aardig wat kinderen. Bij veel ouders is het besef van het belang van gehoorbescherming voor hun kinderen nog niet doorgedrongen. Het aantal kinderen zonder gehoorbescherming, dat je ziet te midden van al het gedruis baart Pluggerz zorgen. Deze kids worden vaak gespot met handen over hun oren, want geluid is nu eenmaal een intense ervaring voor onze oren.

Sneller schade dan je denkt

Geluid boven de 80 dB kan al schadelijk zijn als je daar meer dan 8 uur in verblijft. Dat is het geluid van een drukke weg of een levendige klas. Met elke 3 dB toename van het geluid, halveert de tijd die je erin kunt doorbrengen zonder kans op gehoorschade. Een concert zit al snel rond de 103 dB. Dat betekent dat je zonder gehoorbescherming al na een paar minuten kans hebt op blijvende gehoorschade!

‘Laatst kocht een mevrouw tijdens een festival oordoppen voor haarzelf. Bij de vraag of we ook iets konden betekenen voor haar zoontje van 4, reageerde ze dat haar kind dat nog niet nodig heeft. Dan zijn we blij dat we doen wat we doen, zodat de volgende generaties hopelijk minder last hebben van de gevolgen van gehoorbeschadiging. Juist zij hebben ons grote mensen nodig om hen te beschermen tegen permanente schade. Dus ook voor de allerkleinsten bieden we passende oorkappen en oordoppen’, aldus het team van Pluggerz.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!