Challenges en teambuilding: Bedrijfsuitjes die zorgen voor een hechte samenwerkingChallenges en teambuilding: Bedrijfsuitjes die zorgen voor een hechte samenwerking
Back Back Nieuws

Challenges en teambuilding: Bedrijfsuitjes die zorgen voor een hechte samenwerking

08 juni 2023

Ben je dit jaar de organisator van het jaarlijkse bedrijfsuitje? Dan weet je ongetwijfeld dat een bedrijfsuitje leuk en functioneel moet zijn. Het is namelijk belangrijk om een fijne sfeer op de werkvloer te creëren. Hoe fijner de sfeer, hoe vrolijker iedereen is. Dat heeft ook weer een impact op de algehele productiviteit. 

Ongetwijfeld heb je als organisator het volgende te horen gekregen: “verhoog teamspirit met een bedrijfsuitje”. Tijdens een bedrijfsuitje leren collega's elkaar niet alleen beter kennen, maar tegelijkertijd is het goed voor de algehele teamspirit. Maar welk bedrijfsuitje past dan het beste bij je onderneming? In deze tekst gaan we dieper in op verschillende bedrijfsuitjes die aangeboden worden door evenementenbureau Flitz Events.

 

Lasergamen

Je hebt ongetwijfeld van het spel lasergame gehoord. Bij dit spel word je in verschillende groepen verdeeld. Je draagt allemaal een pak met een specifieke kleur en vervolgens is het doel om de spelers van het andere team zo vaak mogelijk te raken met je laserpistool. Wanneer je iemand raakt, dan kan die persoon een paar seconden niet meer meespelen. 

 

Lasergamen is om meerdere redenen een leuk en spannend bedrijfsevenement. In de eerste plaats is lasergame veilig. Je hebt geen ervaring nodig en vrijwel iedereen kan meedoen. Bij lasergame moet je ook samenwerken, wat het teamspirit weer verhoogt. Je speelt namelijk niet voor jezelf, maar je speelt tegen een of meerdere teams. Juist die samenwerking zorgt voor een krachtige connectie. Lasergame kun je ook met veel personen tegelijkertijd spelen, dus je hoeft niet constant te wachten.

 

Zeskamp

Vier je het jaarlijkse bedrijfsfeest in de zomer? In dat geval is een zeskamp ook een goede optie. Zeskamp is een competitief spel met meerdere onderdelen. De deelnemers worden in verschillende teams verdeeld en vervolgens wordt er op verschillende velden gestreden. Bij een zeskamp worden er diverse sporten uitgeoefend, waardoor er altijd wel een sport tussen zit die jou ligt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor beachvolleybal, touwtrekken, tennis, katapult schieten, racen en nog veel meer. Daarnaast is zeskamp ook bijzonder dynamisch. De meeste spellen worden na verloop van tijd saai, maar bij zeskamp beoefen je meerdere sporten tegelijkertijd.

 

Daarnaast draagt het spel zeskamp ook bij aan een betere sfeer op de werkvloer. In de eerste plaats moet je bij zeskamp creatief zijn en veel overleggen met je team. Met de juiste tactieken maak je namelijk meer kans om te winnen. Tegelijkertijd is het belangrijk om samen te werken tijdens zeskamp. Ook die vaardigheden kun je meenemen naar de werkvloer. Daarnaast is zeskamp ook goed voor je lichaam. Zeskamp is namelijk zeer intens en na de activiteit is vrijwel iedereen moe. Gelukkig kun je zeskamp vaak combineren met verschillende arrangementen. Sluit het teamuitje bijvoorbeeld af met een heerlijke barbecue. Dan heb je nog even de tijd om lekker te kletsen en gezamenlijk de intensiteit van zeskamp te bespreken.

 

Rondvaart

Niet elk bedrijfsuitje hoeft natuurlijk intensief te zijn. Een bedrijfsuitje heeft soms ook als doel om even heerlijk te relaxen. Werken kan namelijk intens zijn en ieder mens heeft zo nu en dan zijn welverdiende rust nodig. Met een rondvaart maak je bijna iedereen blij. Jonge mensen vinden het leuk om verschillende watergebieden te verkennen en oudere mensen hoeven zich dan niet zo fysiek in te spannen. Een boottocht kent over het algemeen meerdere voordelen. Je leert een bepaalde stad namelijk op een geheel andere manier kennen. Normaliter rijd je door de stad met een fiets, bus of je eigen auto. Maar bij een rondvaart bekijk je de stad vanuit een geheel ander perspectief.

 

Een rondvaart is bovendien ook gezellig, want je hebt ook de mogelijkheid om catering aan boord mee te nemen. Combineer de catering met leuke muziek en je hebt uren plezier met je collega's.

 

Graffiti spuiten

Wil je echt eens een origineel bedrijfsuitje organiseren? In dat geval past een graffitiworkshop misschien wel bij je bedrijf. Graffiti heeft niet een hele goede naam, want vaak wordt het gezien als vandalisme. Om die reden is graffiti spuiten op de meeste plaatsen ook verboden. Tegelijkertijd is graffiti echter ook een kunstvorm. Op verschillende locaties in Nederland mogen graffitikunstenaars wel legaal graffiti spuiten. Dan zie je duidelijk hoe prachtig sommige kunstwerken zijn. 

 

Tijdens een workshop leer je enkele vaardigheden, zodat je zelf ook een mooi graffitikunstwerk kunt maken. Je krijgt eerst een demonstratie en daarna mag iedereen zelf aan de slag. Je hebt natuurlijk niet per se talent nodig. Iedereen kan gewoon meedoen aan de workshop. Bij graffiti spuiten kun je de creatieve vaardigheden benutten en dat maakt de workshop ook functioneel. Na de workshop kun je ook genieten van lekker eten.

 

Fietstocht

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar ook een fietstocht kan een leuk en uniek bedrijfsuitje zijn. Nederland kent immers prachtige steden met indrukwekkende gebouwen. Het is algemeen bekend dat veel Nederlanders liever de auto pakken voor de fiets. Hierdoor zien ze een stuk minder van de omgeving, tijdens het fietsen hoef je namelijk minder goed op te letten en daardoor kun je beter om je heen kijken. 

 

Dan zie je dingen die je anders misschien niet opvallen. Een fietstocht is minder hectisch dan de andere uitjes waardoor je de mogelijkheid hebt om tijdens de tocht je collega's beter te leren kennen. Op het werk praat je doorgaans over standaard dingen. Maar wanneer je door aangename straten fietst, dan ga je direct voor meer diepgang. Er gaat ook altijd een gids mee en die is op de hoogte van de aantrekkelijkste plekken. Zo kun je binnen korte tijd veel hoogtepunten zien.

 

Bootcamp

Een bootcamp is zeer intensief en tegelijkertijd uitdagend. Niet iedereen vindt het leuk om te sporten, maar tijdens een bootcamp hebben mensen over het algemeen altijd plezier. Je traint namelijk in een groep en gezamenlijk probeer je tot grotere hoogtes te komen. Juist dit maakt een bootcamp ook een bedrijfsuitje die de teamspirit in je bedrijf kan verhogen. Na de bootcamp zul je direct voldoening en een goed gevoel hebben. Tijdens het sporten komt er namelijk veel endorfine vrij. Praat na de bootcamp lekker na onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!