Mañana Mañana in identiteitscrisisMañana Mañana in identiteitscrisis
Back Back Nieuws

Mañana Mañana in identiteitscrisis

08 april 2024

Mañana Mañana noemt zichzelf graag ‘het meest relaxte festival van Nederland’, maar dit lieflijke feestje heeft stiekem ook een rauw, vies en smerig randje. Als een door gierende lentehormonen geplaagde puber met een identiteitscrisis kondigt het festival vandaag weer een reeks van 10 nieuwe namen aan, waarmee zoals vanouds alle hoeken van het muzikale landschap worden aangetikt.

Smerige krautpunk en spitsvondige skapop

Onder andere de analoge gabber-rave van Druiprek komt de relaxte vibe op Mañana Mañana een klein beetje opschudden. Ook de smerige krautpunk van Smudged, de Duitse proto-techno van Rheintraum en de spitsvondige skapop van Politie Warnsveld gaan de glooiende kasteelweides van Landgoed Oolde een ondergronds opstootje geven.

Voetjes van de vloer

Krijg je geen zin om te moshen, maar eerder om te dansen door al die ontluikende boomblaadjes en bloemknopjes? De voetjes mogen van de vloer bij onder andere VinylFeestje (een krakelend feestcollectief dat de zondagse afterparty van 7-inch guilty pleasures komt voorzien), NAFT (Gentse instrumentale house met vier blazers en twee drummers) en de weergaloos goeie ABBA-tributeband Gimme! Gimme! Gimme! Wie daarna nog steeds niet moe is, kan naar het Colombiaanse synth-percussieduo INDUS of naar de messcherpe Schotse funkband High Fade.

Intieme liedjes

Voor de fijngevoelige mens zijn er ook nog de intieme liedjes van Stephanie Struijk (voorheen bekend als Stevie Ann). Hier nog even alle artiesten die Mañana Mañana deze ronde aankondigt op een rijtje: Stephanie Struijk, Rheintraum, Politie Warnsveld, Druiprek, High Fade (SCT), Smudged, Gimme Gimme Gimme, INDUS (CO), NAFT (BE) en VinylFeestje.

Kleurrijke mix van muziek, theater en natuur

Mañana Mañana vindt plaats van 13 tot en met 16 juni op Landgoed Oolde in Laren (Gelderland). Met een kleurrijke mix van muziek, theater en natuur biedt dit alternatieve kleine zusje van de Zwarte Cross een gekke paradox tussen ‘veel te doen’ enerzijds en totale ongedwongenheid anderzijds. Op 25 april wordt het programma compleet gemaakt met de laatste reeks nieuwe namen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!