Must-know life hacks voor elke zakenreizigerMust-know life hacks voor elke zakenreiziger
Back Back Nieuws

Must-know life hacks voor elke zakenreiziger

21 juli 2023

Van de beginnende zakenreiziger tot de meest beoefende – iedereen heeft baat bij tips en tricks die je reis makkelijker en efficiënter maken, want onze tijd is kostbaar. Dus laten we geen seconde meer verspillen en meteen overgaan op dé time and money savers a.k.a. life hacks - die al jouw toekomstige business trips voortaan nog plezieriger gaan maken.

Rise and shine

Sta je op het punt om je vliegticket te boeken? Onthoud dan dat de vroege vogel het beste van de dag meepakt. Heb je een extra vroege ochtendvlucht, dan kan je in het vliegtuig nog even goed dutten, waardoor je energiek op je destinatie aankomt. Bonus: je hebt de hele dag nog voor je!

Word trouwe klant

Vliegmaatschappijen, hotelketens, zelfs eetgelegenheden bieden vaak loyaliteitsprogramma’s aan met talloze voordelen voor jouw reis. Denk aan kortingen voor tickets en de optie om kosteloos later uit te checken. Dus wordt overal waar je komt een trouwe hond (om maar even in de dierentermen te blijven).

Ken je apps

Over voordelen gesproken: je verdiepen in plaatselijke apps kan je een hoop tijd en geld schelen. Zo is eten laten bezorgen vaak voordeliger dan roomservice, kom je sneller aan medicijnen en andere last-minute benodigdheden via een bezorgdienst, en ga je naar een beurs of conferentie? Vaak bieden conferentielocaties nu ook een app die je helpen makkelijker en sneller door de beurs te navigeren.

Check je bagage niet in

Tenzij je trip langer dan een week duurt, is ons advies: check je bagage niet in! Hiermee weet je zeker dat je bagage niet verloren raakt, bespaar je tijd bij zowel het boarden als het landen en voorkom je dat je in tijdnood komt met je afspraken de rest van die dag.

Meester het inpakken

Inhakend op punt vier, is het dus handig om heel Pinterest en YouTube af te struinen, op zoek naar de beste en meest efficiënte inpaktips en tutorials - zodat je niks in hóeft te checken. Ben jij een kledingvouwer of -roller? Neem je op je zakenreis liever een handstomer of kledingverfrisser mee? En wat weet jij over het samenstellen van de ideale capsulegarderobe voor een zakentrip? Zorg dat je expert wordt en inpakken doe je voortaan met een vinger in je neus.

Oordopjes zijn je beste vriend

Ze zijn klein, maar oh zo belangrijk tijdens een zakenreis: oordopjes! Ze helpen met het filteren van ruis wanneer je je moet concentreren en bevorderen je slaapervaring in het vliegtuig, de bus of trein. Investeer in oordopjes die goed zitten (niet te groot of te klein) en zacht genoeg zijn om tijdens het slapen lange tijd in te houden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!