Ongemerkt roken in hotelkamers verleden tijdOngemerkt roken in hotelkamers verleden tijd
Back Back Nieuws

Ongemerkt roken in hotelkamers verleden tijd

28 juni 2023

De FreshAir detector, de enige technologie beschikbaar voor het detecteren van tabak- en marihuanarook is nu, als eerste land in Europa, leverbaar in Nederland. Producent FreshAir uit New Hampshire USA en Green Bull Company B.V. lanceren samen de innovatieve detector, ontwikkeld en geproduceerd in Amerika. De detector en bijbehorende monitoringsysteem is leverbaar vanaf 28 juni a.s.

Gepatenteerde sensor

De FreshAir detector is uitgerust met de geavanceerde PolySens® sensor, die in staat is de specifieke moleculen van tabak en marihuana rook te detecteren. In tegenstelling tot conventionele rookmelders, die licht of straling gebruiken om algemene deeltjes (zoals stof, rook, damp, enz.) te detecteren, stuurt de FreshAir detector alleen een discrete melding naar het monitoringssysteem wanneer er daadwerkelijk gerookt wordt.

De gepatenteerde PolySens® sensoren van FreshAir zijn het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek en ontwikkeling door oprichter Joe BelBruno, hoogleraar scheikunde aan Dartmouth College, New Hampshire, Verenigde Staten. Deze sensor biedt hoteliers een oplossing om ongeoorloofd roken vroegtijdig te stoppen, waardoor schade wordt voorkomen en de gezondheid van gasten en medewerkers wordt beschermd.

Geen klachten meer

Ongeoorloofd roken in hotelkamers is een langdurig probleem dat helaas regelmatig voorkomt. Het lokaliseren van de juiste kamer waarin het roken plaatsvindt is een grote uitdaging. Bovendien komt het vaak voor dat housekeeping 's ochtends meldt dat er is gerookt nadat de gast al is uitgecheckt. Dit leidt tot klachten over rokende gasten en onaangenaam ruikende kamers, die extra schoonmaakt moeten worden, met oplopende kosten als gevolg.

Dit is nu verleden tijd dankzij de detectoren en het monitoringsysteem van FreshAir. Zodra er rook wordt gedetecteerd, stuurt de detector direct een pushbericht via wifi naar de computer en mobiele telefoon(s) van de klant, en naar de medewerkers die aangemeld zijn op het account. Een uitgebreid rapport dient als bewijs, waarmee de schoonmaakkosten in rekening kunnen worden gebracht op de veroorzaker. Op deze wijze zijn de kosten van monitoring ruimschoots gedekt.

Training

Green Bull Company verzorgt, naast het hiervoor genoemde bewijs, een speciale training voor medewerkers van klanten, zodat zij op een gastvriendelijke en tegelijkertijd duidelijke wijze de rokende gast kunnen confronteren met de overtreding.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!