people@places werkt samen met Greenbookingspeople@places werkt samen met Greenbookings
Back Back Nieuws

people@places werkt samen met Greenbookings

18 oktober 2023

Greenbookings verwelkomt met trots vijf vooraanstaande locaties van people@places in haar netwerk. Door aan te sluiten bij dit initiatief maakt ondernemer Erik Werners bewust de keuze om actief aan de slag te gaan met duurzaamheid en het planten van bomen.

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Dat kan en moet anders volgens Greenbookings. De visie van deze stichting is dan ook om de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met de aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Samen teruggeven aan de planeet

Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het boekingsbedrag. Men krijgt als locatie en als boeker de mogelijkheid om naast dit aantal bomen nóg meer bomen laten planten. Erik Werners, eigenaar van people@places, heeft zijn vastberadenheid om duurzaamheid en milieubewustzijn te bevorderen duidelijk gemaakt door met maar liefst vijf locaties, waaronder Het Spaansche Hof en people@places Utrecht Nieuwe Vaart, op te nemen in het Greenbookings-netwerk. Hij deelt graag zijn visie en betrokkenheid over duurzaamheid met ons.

‘Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een verantwoordelijkheid die we als individuen en organisaties moeten omarmen. Mijn besluit om samen te werken met Greenbookings en vijf van onze people@places locaties aan te sluiten is een stap in de richting van een groenere toekomst voor de evenementen- en vergaderbranche. We streven samen naar duurzaamheid en milieubewustzijn en dit partnerschap weerspiegelt dat engagement', aldus Erik.

Steeds beter selecteren

Greenbookings is blij met deze samenwerking en staat klaar om deze locaties te ondersteunen in hun streven naar duurzaamheid. ‘Door deze samenwerking kunnen organisatoren steeds meer locaties in Nederland selecteren die aangesloten zijn bij Greenbookings', zegt Fabian van Beek namens Greenbookings.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!