Waarom en hoe? Een succesvolle workation!Waarom en hoe? Een succesvolle workation!
Back Back Nieuws

Waarom en hoe? Een succesvolle workation!

20 juli 2023

De afgelopen jaren zien we een enorme stijging in de populariteit van workations. Het grootste voordeel is evident: je combineert werken met een gevoel van vakantie. Maar waarom zou je dat doen? En werkt die combinatie wel echt? Wij voorzien je van een aantal praktische tips om jouw workation zo fail proof mogelijk te maken, zodat jij het meeste uit je volgende work-meets-pleasure verblijf haalt.

Bepaal duidelijke doelen

Een valkuil van een workation kan zijn dat de heerlijke omgeving zorgt voor afleiding van waar het echt om gaat: namelijk gefocust werken. Stel daarom duidelijke doelen voor jezelf en doe dit vóór je vertrek. Dan kun je bij aankomst meteen aan de slag, wat wel zo efficiënt is.Eenmaal daar kun je met een duidelijke koers te werk gaan en één voor één je doelen afstrepen. Wedden dat je voldaan en met een leeg hoofd je workation afsluit?

Kies je locatie zorgvuldig

Wil je werk gedaan krijgen, dan moet je onder fijne omstandigheden aan de slag kunnen. Locatie is dus alles! Kies een omgeving waar je de optie hebt om te kunnen werken in alle rust en niet in de drukte van kids in een zwembad en hordes toeristen in het centrum. Wel zo fijn! Vooral als je tussendoor ook nog online meetings en brainstorms op de planning hebt staan. Tip: natuur vlak in de buurt is een goede werkstimulans.

Zorg voor fijne werkomstandigheden

Zoomen we verder in op locatie, dan komen we bij het onderwerp van je werkplek. Want niks is zo vervelend dan met nek- of rugklachten je workation door te moeten komen. Veel locaties bieden zich specifiek aan als workation plek, dus kijk naar zaken als prettig licht, een stoel met rugleuning en een tafel waar je een hele dag fijn aan zit. Niet onbelangrijk: check van tevoren of er een solide wifi-verbinding aanwezig is. Een workation hoort je frustratielevels laag te houden en je energielevels hoog – niet andersom!

Stel duidelijke grenzen aan je tijd

Om ervoor te zorgen dat werken en plezier niet continue door elkaar heen bewegen, kan het handig zijn om ook op dit level duidelijk afspraken met jezelf te maken. Bepaal wat je werktijden gaan zijn en hou je hier ook echt aan. Alles buiten die uren zijn dan vrij te besteden voor andere dingen. Op deze manier kom je snel in een lekkere werkflow en geniet je optimaal van je tijd op locatie.  

Geniet!

Het gaat op de eerste plaats om goed kunnen werken, maar vergeet ook vooral niet te genieten! Je bent er immers even helemaal uit, met de kans nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te ontmoeten, een onbekende plek te ontdekken en onvergetelijke ervaringen op te doen. Maak daar vooral gebruik van!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!