Wereldwijde dance-industrie blijft groeienWereldwijde dance-industrie blijft groeien
Back Back Nieuws

Wereldwijde dance-industrie blijft groeien

30 april 2024

In de dynamische dance-industrie blijven trends zich razendsnel ontwikkelen. Met behulp van de IMS Business Reports Analyst (die jij ook kunt gebruiken) kom je tot een aantal inzichten. In dit artikel worden de belangrijkste bevindingen en trends uit het recente IMS Business Report 2024 gedeeld. Ontdek hoe de sector zich aanpast aan technologische veranderingen en wat de toekomst in petto heeft voor artiesten, organisatoren en fans.

Enkele belangrijke inzichten

Herstel na de pandemie: Het jaar 2022 kenmerkte zich door een buitengewone groei, gedreven door een heropleving van live-evenementen. Dit illustreert niet alleen de veerkracht, maar ook het sterke herstelvermogen van de livesector binnen de elektronische muziekscene.

Invloed van sociale platforms: Sociale media worden een steeds belangrijkere kracht in de muziekindustrie, door het creëren van een ‘val’ waarbinnen artiesten en dj’s kunnen bloeien en zich ontwikkelen.

Inkomstenverdeling: Bijna de helft van de totale inkomsten binnen de industrie wordt gegenereerd door festivals en clubs, wat de dominante rol van live evenementen in deze sector benadrukt.

Duurzame groei in 2023: Ondanks dat de groei in 2023 niet het niveau van 2022 bereikte, toont de sector een stabiele expansie en voortdurende investeringen.

Mainstream dominantie op streamingplatforms: Mainstream muziek blijft prevaleren op streamingplatforms, wat een indicatie is voor een verschuiving in luistergewoonten naar meer toegankelijke muziek.

De kracht van sociale media: Sociale media spelen een cruciale rol in het opbouwen en onderhouden van fanbases, wat betekent dat artiesten en dj’s nieuwe marketingstrategieën moeten ontwikkelen.

Nieuwe verdienmodellen voor artiesten: Het rapport suggereert dat artiesten op zoek moeten naar nieuwe inkomstenstromen buiten de traditionele streamingdiensten om, wat zou moeten leiden tot innovatieve benaderingen binnen de industrie.

Deze inzichten vormen niet alleen een reflectie op de huidige staat van de elektronische muziekindustrie maar bieden ook een blik op toekomstige trends en ontwikkelingen.

Beknopte conclusie

Het IMS Business Report 2024 bevestigt dat de elektronische muziekindustrie gestaag blijft groeien. De live sector, met een focus op festivals en clubevenementen, blijft verantwoordelijk voor bijna de helft van de totale industrie-inkomsten, wat de blijvende populariteit en financiële kracht van live muziekbelevingen onderstreept. In de kern benadrukt het rapport het aanpassingsvermogen en de veerkracht van de dance-industrie, die blijft innoveren en groeien door zich aan te passen aan veranderende consumentenvoorkeuren en technologische vooruitgang.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!