Bijzondere stage levert ruim €170.000,00 op voor goede doel Bijzondere stage levert ruim €170.000,00 op voor goede doel
Back Back Nieuws

Bijzondere stage levert ruim €170.000,00 op voor goede doel

26 juni 2024

Evenementenbureau Niquell had het afgelopen halfjaar maar liefst zeven stagiairs, waarmee ze samen hard hebben gewerkt aan de organisatie van de eerste edities van Walk & Dance to Fight Cancer in Drenthe. De jonge studenten hadden één missie: zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel, namelijk kankeronderzoek bij jongvolwassenen. Er werden uiteindelijk drie Walk & Dance evenementen georganiseerd.

Op zondag 9 juni vond de eerste plaats in Assen bij de Bonte Wever, gevolgd door Hoogeveen op zondag 16 juni bij Paviljoen Nijstad. De reeks werd afgesloten in Emmen op zondag 23 juni. Walk & Dance to Fight Cancer is een wandel- en dansevent, waarbij deelnemers en (business)teams zelf een afstand van 5, 15 of 25 kilometer wandelen. Gevolgd door een dansevent om het leven met elkaar te vieren. Naast het wandelen halen de deelnemers zoveel mogelijk donaties op voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Burgemeester in actie

Ieder evenement had zijn eigen charme: in Assen liepen er naast de honderden deelnemers ook honden met hun baasjes mee en in Hoogeveen ging het feest, tussen de buien door, gewoon door. En in Emmen werd een uniek festival gecreëerd op het Raadhuisplein met foodtrucks, live muziek en een loterij met fantastische prijzen, aangeboden door lokale ondernemers, met als hoofdprijs een helikoptervlucht.

Aan deze laatste editie nam een speciale gast deel, namelijk de burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout. Hij liep samen met de zieke Jasmijn(10), die ook ambassadeur van de editie in Emmen was. ‘De twee hebben een bijzondere band opgebouwd. Het is indrukwekkend om te zien hoe strijdlustig deze tiener en ex-patiënte is. Ze had als doel de 5 km lopen en dat is gelukt’, vertelt stagiaire Rick Zantingh (19) enthousiast. Mede-stagiairs Yentl Raggers (21) en Joël Kruider (21): ‘Het fantastisch om te zien dat de burgemeester zo betrokken is!’

Unieke stage-ervaring

De studenten hadden door hun stage bij Niquell de mogelijkheid om een evenement van A tot Z te organiseren. ‘Het is een maatschappelijk project, waar wij als bureau graag aan wilden meewerken’, vertelt Myrthe Strijker van Niquell. ‘Als het gaat om geld ophalen voor onderzoek naar kanker bij jongvolwassenen, dan is het toch prachtig dit ook met jongvolwassenen te doen! Zo is het idee ontstaan van meerdere stagiairs en drie evenementen, om elkaar zo ook te kunnen helpen, maar vooral ook uit te dagen.’

Opbrengst

De totale opbrengst van de drie evenement is uiteindelijk €171.051,00. Met de opbrengsten van Walk&Dance to Fight Cancer wordt er onderzoek naar kanker gefinancierd en dat is echt van levensbelang. Dankzij onderzoek is er enorme vooruitgang. De overlevingskans na de diagnose is in de laatste vijftig jaar met maar liefst 90% gestegen, maar we zijn er nog niet. Naast het onderzoek gaat een deel van het geld ook naar lokale goede doelen rondom de ziekte.  

Foto: Jari Leijssenaar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!