Plasticvrij Vergaderen: Onemeeting en Dopper leiden de weg Plasticvrij Vergaderen: Onemeeting en Dopper leiden de weg
Back Back Nieuws

Plasticvrij Vergaderen: Onemeeting en Dopper leiden de weg

26 juni 2024

Onemeeting en Dopper hebben de handen ineengeslagen om de meeting- en eventbranche te transformeren, met de lancering van Plasticvrij Vergaderen. Dit nieuwe, turn-key concept voor locaties komt voort uit hun gedeelde missie om plasticvervuiling tegen te gaan en een duurzamere toekomst te creëren voor de meeting branche – zonder verpakt water.

Onemeeting, een toonaangevend platform voor het boeken van vergader- en evenementenlocaties, heeft altijd een sterke toewijding gehad aan duurzaamheid. Door hun samenwerking met Dopper, het bedrijf achter de duurzame herbruikbare waterfles en watertap, zetten ze nu een belangrijke stap om plasticvervuiling in de branche aan te pakken. In een kant-en-klaar concept maken zij het voor iedere meeting- en eventlocatie mogelijk om plasticvrij vergaderen aan te bieden.

Alles voor het doel

Het hart van deze samenwerking is het streven naar het elimineren van verpakt water en ander single-use plastic binnen de branche. Door middel van Plasticvrij Vergaderen worden vergaderingen en evenementen georganiseerd zonder plasticverpakkingen, mono-verpakkingen of PET-flessen.In plaats daarvan worden deelnemers aangemoedigd om hun herbruikbare Dopper-flessen mee te nemen of vooraf te bestellen, en te vullen met kraanwater, waardoor de hoeveelheid plasticafval aanzienlijk wordt verminderd.

De watertap maakt het compleet

Een cruciaal element van Plasticvrij Vergaderen is de combinatie met de Dopper Water Tap, waarbij Onemeeting als launching partner een voortrekkersrol heeft vervuld sinds de introductie ervan in september 2022. Deze innovatieve oplossing biedt een duurzaam alternatief voor single-use plastic waterflessen tijdens meetings & events. Met de Dopper Water Tap kunnen organisatoren kraanwater gemakkelijk en hygiënisch tappen, waardoor de noodzaak van plastic wegwerpwaterflessen volledig wordt geëlimineerd. Via het speciaal ontworpen druppelvormige led-scherm wordt nudging ingezet, een motivatietechniek waarbij positieve beloning gedragsverandering stimuleert.

Inspiratie stimuleert

Naast het verminderen van plasticafval, biedt Plasticvrij Vergaderen ook educatieve mogelijkheden voor deelnemers om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun eigen bijdrage kunnen leveren aan een groenere toekomst. Plasticvrij Vergaderen zal worden uitgerold voor alle meeting- en eventlocaties in Nederland, te beginnen met de Connected partners van Onemeeting en daarna de aangesloten locaties. Deze stapsgewijze aanpak stelt Onemeeting en Dopper in staat om feedback te verzamelen, best practices te delen en een gemeenschap van voorvechters voor duurzaamheid binnen de branche op te bouwen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!