Training: AI in dienst van de eventmanagerTraining: AI in dienst van de eventmanager
Back Back Nieuws

Training: AI in dienst van de eventmanager

01 juli 2024

[Prompt] Schrijf een inleiding voor een artikel van maximaal 80 woorden over de training ‘AI in dienst van de eventmanager’ van Effectivents. Zouden we het artikel over de training ‘AI in dienst van de eventmanager’ door een AI-assistent kunnen laten schrijven?* De training is door Lenny Klaassen van Effectivents namelijk zo hands-on en praktisch ingestoken dat je direct aan de slag wil. Met concrete voorbeelden neemt Lenny ons mee door het landschap van wat er vandaag te vinden is op het gebied van AI, specifiek toegespitst op de wensen van een eventmanager.

De directe toepasbaarheid kenmerkt de trainingen van Effectivents en daarmee de werkwijze van Lenny. ‘Dat is inderdaad een belangrijke doelstelling van al onze trainingen, maar van deze in het bijzonder’, vertelt ze. Naast een trainingsbureau is Effectivents ook een eventbureau en die mix is, als je het aan Lenny vraagt, onmisbaar. ‘Het feit dat mijn kennis recht uit de praktijk komt, ervaren mensen als heel fijn.’

Jongste telg

De training waarvoor we op een woensdagochtend naar trainingslocatie YouMeet rijden, is een van de specialistische trainingen van Effectivents. Effectivents biedt trainingspakketten van acht verschillende trainingen. Die gaan van allround trainingen over alle onderwerpen die met eventmanagement te maken hebben tot specialistische trainingen voor ervaren eventmanagers die voor een specifiek onderwerp wat extra handvatten kunnen gebruiken. De training ‘AI in dienst van de eventmanager’ is de jongste telg. Een telg die bovendien per training groeit en verandert, want de ontwikkelingen gaan razendsnel!

Landschap van mogelijkheden

Lenny: ‘Artificial intelligence heeft de wereld de afgelopen maanden in rap tempo veranderd. Ook zakelijk creëert het allerlei mogelijkheden om effectiever en efficiënter aan de gang te gaan, óók voor de eventmanager.  Maar hóe is voor veel mensen nog een vraag. Veel mensen denken dat het ‘eng’ is om AI te gebruiken. Ik neem de cursisten tijdens deze training mee door het landschap van mogelijkheden en laat zien welke antwoorden je kunt vinden met hulp van een AI-assistent en hoe verschillende tools ingezet kunnen worden, zowel operationeel als op creatief vlak.’

Toepasbaarheid in eventmanagement

Voor welke doeleinden en op welke momenten in het organisatieproces is AI inzetbaar? En welke AI tools zijn nuttig voor welke doeleinden? Iedereen in de trainingsruimte smult bij het idee dat het inzetten van AI hun werk als eventmanager efficiënter kan maken. Het ontbreekt alleen vaak aan tijd om er eens goed in te duiken en te ontdekken wat er allemaal is ontwikkeld. Lenny houdt die ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, testte het nieuwste aanbod met zichtbaar plezier en zette de handigste tools op een rijtje voor haar cursisten. Natuurlijk kan AI niet een heel event voor je ontwikkelen, maar er zijn wel allerlei programma’s die je heel goed kunnen helpen in het proces. Zo laat ze zien dat AI je heel goed kan helpen bij je planning, onderzoek naar je doelgroep en je een rode draad kan geven qua creativiteit en structuur. Maar ook voor titels, uitnodigingsteksten, vertalingen, het maken van beeld en aftermovies en zelfs suggesties voor passende sprekers kun je je digitale assistent perfect aan het werk zetten. Bovendien kan iedereen altijd wel een creatieve sparringpartner gebruiken.

Uit de manier waarop Lenny ons soepel meevoert langs de verschillende tools en hun functionaliteiten en ons tussendoor tips en eigen favorieten meegeeft, blijkt zowel haar ervaring als trainer als haar praktijkervaring als eventmanager. Tijdens de training zitten we achter onze laptop, waardoor we de verschillende tools meteen kunnen testen. Móeten we er iets mee? Nee. Maar kúnnen we er ontzettend veel mee? Ja! Lenny zet met de training AI in dienst van de eventmanager de speeltuin open voor elke eventmanager die klaar is om te gaan ontdekken wat er allemaal mogelijk is en deelt zo een schat aan informatie - fijn voor ons gebundeld -  waardoor we allemaal zitten te springen om aan de slag te gaan!

*Uiteindelijk zijn we toch maar zelf gaan schrijven, want zoals Lenny ons tijdens de training leerde, zit de grootste winst in het proces.

Tekst: Mahlee Plekker

Foto’s: Lenny Klaassen en DALL-E

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Training: AI in dienst van de eventmanagerTraining: AI in dienst van de eventmanager

Networkapp en Event Goose slaan handen ineen

Opleidingen, trainingen en workshops
Training: AI in dienst van de eventmanagerTraining: AI in dienst van de eventmanager

Queer & Pride week in De Balie

Opleidingen, trainingen en workshops
Training: AI in dienst van de eventmanagerTraining: AI in dienst van de eventmanager

De Grote Schijn viert jubileumeditie

Opleidingen, trainingen en workshops
Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!